Werkbaar werk : ten dele verdeeld advies van de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad

De sociale partners die in de NAR zetelen, hebben vorige week woensdag, 7 december 2016, het ten dele verdeeld advies nr. 2.008 over het ontwerp van wet betreffende werkbaar en wendbaar werk uitgebracht.

équipe

Het ontwerp van wet inzake werkbaar en wendbaar werk (de zogenaamde wet “Peeters”) is in eerste lezing door de Raad van Ministers van eind oktober goedgekeurd. Enkele dagen later, is de NAR formeel uitgenodigd door de Minister van Werk om een advies over het ontwerp uit te brengen. Na enkele weken van besprekingen, heeft de Plenaire Raad van de NAR op 7 december 2016 het advies nr. 2.008 uitgebracht.

Het verbaast niet dat de sociale partners er niet in geslaagd zijn om zich over dit gevoelige dossier unaniem uit te spreken. Het overgrote deel van het werkgevers- en werknemersstandpunt is dus verdeeld.

Een aantal opmerkingen zijn evenwel gemeenschappelijk geformuleerd:

  • Bijvoorbeeld op het vlak van het hoofdstuk vorming: de NAR merkt op, wat de mogelijkheid tot het sluiten van sectorale CAO’s betreft, dat “gezien het tijdschema van de onderhandelingen op sectorniveau, hij van oordeel is dat sommige sectoren, meer bepaald voor het eerste jaar van de tenuitvoerlegging van de nieuwe wettelijke bepalingen, de datum van 30 september moeilijk zullen kunnen halen. Bijgevolg stelt hij voor dat het eerste jaar dat de wet wordt uitgevoerd, de uiterste datum voor de neerlegging van de CAO’s door de sectoren naar 30 november 2017 wordt verschoven”. De NAR merkt eveneens op dat de uitvoeringsmodaliteiten van dit hoofstuk van de wet werkbaar werk nog bij KB verduidelijkt moeten worden. Er moet dus dringend actie ondernomen worden indien we de sectoren willen toelaten om hun besprekingen aan te vatten.   
  • Op het vlak van loopbaansparen, roept de NAR de regering op om aan de sociale partners de nodige tijd te laten om een interprofessioneel kader uit te tekenen.
  • En wat het schenken van conventionele verlofdagen betreft .... merken we op dat zowel de werkgevers als werknemers het idee van zulk een systeem niet genegen zijn omdat zij van mening zijn dat er voldoende verlofstelstels bestaan.

We benadrukken dat bovenstaande opmerkingen slechts een advies van de sociale partners zijn. Of ze al dan niet weerhouden worden, hangt af van de regering.

Het ontwerp van wet moet nog een tweede keer in de Ministerraad besproken worden, waarschijnlijk komende vrijdag 16/12. Vervolgens zal het in het Parlement neergelegd worden voor stemming wat in principe voor het einde van het jaar moet gebeurd zijn. Een heel aantal bepalingen treden op 1 januari 2017 namelijk al in werking.

U kunt het advies van de NAR consulteren in de rubriek “Links” van de themafiche.

Terug naar themafiche