Verenigingswerk en bijklussen: wet gestemd door de Kamer!

Nadat dit dossier maandenlang had stilgelegen door een belangenconflict dat door de Cocof (Franse Gemeenschapscommissie) werd neergelegd, heeft de Kamer van Volksvertegenwoordigers het wetsontwerp over semi-agoraal werk goedgekeurd (verenigingswerk, bijklussen en vrijgestelde deelplatformen).

législation (3)

Het wetsontwerp betreffende de economische relance en de versterking van de sociale cohesie, waarin het semi-agoraal werk opgenomen is, werd op 5 juli 2018 aangenomen door de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Een tweede ontwerpwet, die al enkele aanpassingen aanbrengt aan het systeem, werd al aangekondigd door de regering. Dit wetsontwerp zou in principe binnen korte tijd neergelegd worden in de Kamer om een aantal elementen van de wet die gisteren gestemd werd, alweer aan te passen: de datum van inwerkingtreding, uitsluiting van bepaalde activiteiten en het verhogen van de drempel van 500 euro per maand voor bepaalde activiteiten. Wij zullen u natuurlijk op de hoogte houden over de finale teksten van deze beide wetten.

Hier kunt u meer informatie vinden over deze zeer controversiële maatregel en over de standpunten die Unisoc ingenomen heeft.

Terug naar themafiche