Coronavirus: soepele tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (corona) verlengd tot 30 juni!

Gezien de vele aanvragen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht tijdens de coronacrisis, werden de procedures voor de invoering van tijdelijke werkloosheid voor zowel werkgevers als werknemers sterk vereenvoudigd. Alle tijdelijke werkloosheid als gevolg van het coronavirus kan tijdelijk worden beschouwd als tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Deze mogelijkheid werd (voorlopig) verlengd tot 30 juni 2020.

Op 4 mei heeft Unisoc contact opgenomen met het kabinet van de minister van Werk om de bezorgdheid van de socialprofitsector over de tijdelijke werkloosheid te uiten. Vandaag is op basis van nieuwe richtlijnen van de minister de RVA-pagina geactualiseerd. Er wordt niet langer verwezen naar “31 mei” maar naar “30 juni”.

We merken op dat deze verlenging kan gebeuren door een beslissing van de minister, zodat er niet gewacht moet worden op de aanneming/publicatie van een koninklijk besluit.

Vanaf volgende week starten de sociale partners in de NAR besprekingen om te kijken hoe de tijdelijke werkloosheid “corona” ook na 30 juni verdergezet kan worden.

U vindt alle relevante links op onze themafiche.