Unisoc heeft een nieuw voorzitterschap!

Op 26 juni organiseerde Unisoc verkiezingen voor de hernieuwing van haar bestuursorganen. Het resultaat? Vernieuwing in haar bestuur, continuïteit in haar boodschap! Margot Cloet werd door de raad van bestuur benoemd tot voorzitster van Unisoc en Alain Cheniaux tot vicevoorzitter.

Cloet

De uitdagingen in de socialprofitsector zijn niet van de minste: de gestage desinvestering van de overheid in de sociale bescherming dreigt (op termijn) nefaste gevolgen te hebben voor de kwaliteit en de toegankelijkheid van zorg, welzijn, cultuur, vorming & werk. Nochtans: geen gezonde en sociale samenleving zonder goed gefinancierde zorg-, hulp- en dienstverlening! Unisoc zal dus ook met haar nieuw bestuur blijven hameren op de impact en de meerwaarde van een efficiënt georganiseerde en gefinancierde social profit. Unisoc wil dat de social profit veel consequenter wordt betrokken bij het uitstippelen van het beleid: de overheid en het sociaal overleg moeten de expertise halen daar waar ze zit.

Samen met haar nieuwe bestuurders en met het tweehoofdig voorzitterschap, dat diezelfde vernieuwing en continuïteit weerspiegelt met de aanstelling van Margot Cloet als kersverse voorzitster en van Alain Cheniaux als vicevoorzitter, wil Unisoc deze boodschap blijven herhalen en scherpstellen.