Coronavirus: verlenging van de geldigheid van maaltijdcheques en andere cheques

De Nationale Arbeidsraad (NAR) heeft woensdag een unaniem advies uitgebracht waarin hij de federale regering oproept om de geldigheidsduur van maaltijdcheques, ecocheques, cadeaubonnen en sport- en cultuurcheques die momenteel niet (of nauwelijks) kunnen worden gebruikt vanwege de coronaviruscrisis en de inperkings- of sluitingsmaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad, te verlengen.

maltijdcheque

In een nieuw advies nr. 2.161 vraagt de NAR aan de regering om de geldigheid van een aantal cheques te verlengen. Als lid van de NAR is Unisoc blij met dit unanieme advies. Concreet doet de NAR de volgende voorstellen.

Maaltijdcheques, ecocheques en cadeaubonnen
Voor maaltijdcheques, ecocheques en cadeaubonnen die in maart, april, mei en juni 2020 vervallen, vraagt de NAR een verlenging van 6 maanden vanaf de vervaldatum van deze cheques. De NAR benadrukt dat als de lockdown zo doorgaat, en deze cheques niet kunnen worden gebruikt, er in een nieuwe verlenging van de geldigheid zal moeten worden voorzien.

Sport/cultuurcheques
Voor sport- en cultuurcheques, die allemaal een vaste vervaldatum hebben van 30 september, wordt een verlenging van hun geldigheid gevraagd tot 31 december 2020.

Ten slotte heeft de NAR van de uitgevers van deze cheques de toezegging gekregen dat zij een snelle en doeltreffende informatiecampagne zullen voeren voor de begunstigden, hun werkgevers, handelaars en ondernemingen met betrekking tot de verlenging van de geldigheid van maaltijdcheques, ecocheques, cadeaubonnen en sport- en cultuurcheques.

Nu is het aan de regering om dit uit te voeren!

Om het NAR-advies nr. 2.161 te lezen, klik hier.

 

Terug naar het themafiche