Brochure van de NAR over diversiteit en gelijkheid bij aanwerving!

De voltooiing van jarenlang werk: de Nationale Arbeidsraad heeft een brochure “Diversiteit en gelijke behandeling bij personeelswerving bevorderen” goedgekeurd. Die brochure, die bij het bijbehorende advies nr. 2.163 is gevoegd, is in de eerste plaats bedoeld als een didactisch instrument voor ondernemingen, sectoren en sollicitanten. Ze kadert binnen de wet- en regelgeving die in België van toepassing is inzake non-discriminatie, en is aanpasbaar aan elk soort onderneming.

diversité (3)

De NAR heeft van die gids een instrument willen maken dat zich richt op de praktijk, dat de voordelen van diversiteit in de verf zet en ondernemingen die dat wensen, gedurende de hele aanwervingsprocedure leidt naar objectieve aanwervingspraktijken op grond van louter de competenties van de sollicitanten zodat ze een echt gelijke behandeling krijgen.

Zoals ze in hun advies benadrukken, geven de interprofessionele sociale partners (waaronder Unisoc) via de goedkeuring van dat nieuwe instrument er blijk van dat ze vast van plan zijn zich concreet te blijven inzetten voor een betere deelname van de risicogroepen op de arbeidsmarkt. In hun advies verbinden ze zich er ook toe dat instrument bij hun leden te promoten.

Unisoc, die actief heeft deelgenomen aan en bijgedragen tot de ontwikkeling van dit praktische instrument, dat ook vol nuttige banden en middelen zit, vertegenwoordigt een sector waarin de waarden van gelijkheid, openheid en solidariteit centraal staan, en juicht dit initiatief dan ook toe.

De brochure en het advies nr. 2.163 zijn beschikbaar op de website van de NAR.

 

Terug naar themafiche